Packningslista: Här är allt du behöver på en Festival

packlista festival 2020

Musikfestivaler är fantastiska! Men om du inte har en omfattande förpackningslista för musikfestival som hjälper dig att förbereda, kommer du inte att få så mycket ut av dem som du kan.

Festivalyra

Varje år leder tusentals musikälskare till sina favorit utomhusfestivaler i Sverige:

Och det är bara en handfull festivaler som erbjuds!

Alla dessa människor tål värme, regn, smuts, folkmassor och långa timmar med stående och dans, samtidigt som de har sin livstid.

Trots all galenskap kommer många att förbereda en festivalchecklista för att se till att de har alla väsentliga saker innan de anländer. Det betyder att de kan maximera sin tid på att dansa och lyssna på bra musik och inte oroa sig för om de har glömt något viktigt.

Oavsett om du är en första-timer eller en vanlig festival-goer, kommer denna lista över essentiella festivaler att hjälpa dig reda ut allt du verkligen behöver ta med dig. Du kan till och med hoppa direkt till vår kostnadsfria utskrivbara inköpslista om du är redo och vågar gå.

Packningslista för Musikfestivaler

Det kan vara bara ett par dagar och du kanske tror att du inte behöver så många saker på din musikfestivaler.

Men låt oss börja med de absoluta otillåtliga på din festivalpaketlista: pengar och en mobiltelefon. Du behöver pengar för att köpa mat och dryck och en telefon för att hålla kontakten med dina vänner.

Låt oss fokusera lite mer på din mobiltelefon.

Förutom att vara kontaktbar är ett annat syfte med att ta en telefon till en musikfestival att använda internet för att publicera bilder på sociala medier, använda meddelandeappar eller helt enkelt kontrollera vädret. För detta behöver du definitivt en smartphone.

Men du kanske vill få en gammal eller billig telefon istället.

Varför?

Den stora fördelen är att det inte är en stor sak om det går vilse eller stulna. Dessutom tenderar dessa att ha en längre batteritid.

Hursomhelst, bör du ta med en bärbar telefonladdare. De flesta festivaler är mitt i fält, eller till och med öknar, där det inte finns någonstans att ladda din telefon. Även om vissa festivaler har laddningspunkter för telefoner, är det troligt att du kommer att behöva vänta i en lång rad för att ladda din telefon på dessa, vilket innebär att du missar musiken.

Du kan packa allt ovan i en bälteväska som håller både dina pengar och din mobil säker och inom räckhåll.

Solskydd: Solglasögon, Solkräm & Hatt

Andra saker på din festivalchecklista bör inkludera solskyddsmedel och en hatt eller en huvudduk för att skydda dig mot solen, särskilt om din festival äger rum under sommaren. Även om det inte är för soligt, kan farliga UV-strålar fortfarande penetrera moln och ge dig obekväm solbränna och sätta dig risk för värmeslag och hudcancer. Bättre att vara säker snarare än ledsen.

Du bör ta solglasögon också. Detta hjälper dig att titta på dina favoritband utan att behöva kisa på ljusare dagar.

Ytterligare artiklar för musikfestivaler är:

  • Papperskorgen – dessa mångsidiga underverk är inte bara användbara vid rengöring av din campingplats, utan de kan bli en DIY-regnrock eller en marktepp
  • Vattenflaska – vatten på flaska kan vara dyrt i ett festivalområde, men kranvatten är gratis.
  • Våtservetter – ett måste! Detta kan bli din akuta dusch och kan göra att använda bärbara toaletter lite mindre obehagliga.

Packlista för campingen: Sov gott på festivalen

Om du inte planerar att sova på ett hotell medan du är på en musikfestival kommer du förmodligen att campa. Och varför inte!

Camping håller dig inte bara på plats och nära centrum för all action, utan spelar också en enorm roll för att skapa den lockande, magiska atmosfären av utomhusfestivaler. Det är därför det är så viktigt att inte lämna något som är relaterat till camping utanför din lista över musikfestivaler.

Tält

Det viktigaste är ett tält. Välj den som har tillräckligt med sovplats och en plats för din ryggsäck och andra nödvändigheter.

Sovsäck

Nästa sak du absolut inte kan glömma är en sovsäck. Beroende på platsen för en festival och dess typiska temperaturer, välj en sovväska som håller dig tillräckligt varm på nätter, eftersom dessa kan vara förvånansvärt kalla särskilt under sensommaren. Du kan också ta med dig en filt för extra värme och komfort.

Men det är inte allt.

Luftmadrass

Vi slår vad om att du inte vill bli förkyld på grund av att sova på bar mark. För att inte tala om gräset är inte så bekvämt att sova på som det är att sitta. Så ta en sovmatta eller en luftmadrass för att få den till.

Om du tar en luftmadrass måste du också ta en luftpump. Du kommer också att behöva spendera tid på att blåsa upp madrassen istället för att njuta av festivalen, och om du får en punktering går du tillbaka till att sova på den kalla hårda marken såvida du inte har ett punkteringssats.

Multiverktyg

Ett multiverktyg, en kniv och en presenning är också bra att ha, eftersom du ibland behöver förbereda marken innan du slår upp ett tält. En hammare eller en hammare hjälper dig också med att slå upp tält.

Föreställ dig nu natten och det fullständiga mörkret. Du är trött och kanske lite sämre för slitage, men du vill hitta dina pyjamas, din flaska vatten eller till och med din nallebjörn. Eller kanske du bara verkligen vill komma in i ditt tält så snabbt som möjligt utan att för mycket snubbla upp, snubbla eller ens komma in i fel tält! En strålkastare eller ficklampa gör nattetid på musikfestivalen mycket enklare.

Campinglykta/Ficklampa

Det som kan visa sig vara mycket användbart är en campinglykta som du kan hänga upp mitt i tälttaket. Det ger ljuset för hela tältet och kommer att befria dina händer från att hålla en ficklampa.

Det kan vara en bra idé att ta extra batterier med dig i händelse av att lamporna och lamporna släpps oväntat.

Ett sista objekt för din festivalchecklista när camping är en flagga. Detta hjälper dig att hitta ditt tält bland tusentals andra. Men se till att det är distinkt och igenkännbart.

Packningslista för Kläder

Även om festivalsäsongen är på sommaren, vet vi alla att vädret kan vara oförutsägbart även vid de bästa tiderna.

Först och främst, var beredd på varma dagar genom att packa varmt väderkläder, som shorts, t-shirts, tank tops och klänningar.

Men glöm inte spelkläder. De kan vara roliga och bekväma men kan vara besvärande och pinsamma när de måste svara på ett samtal av naturen!

Packa också lite varma kläder, till exempel en långärmad tröja, långa byxor, en luvtröja eller en tröja. Antag inte att eftersom det är sommar måste det vara varmt. Ibland blir det kallt, särskilt på natten.

Regnkläder

Men glöm inte de regniga stunderna heller. Se till att packa lite våtutrustning, till exempel en regnrock och gummistövlar. Dessa kommer att hålla dig torr och få dig att skratta inför varje lera. Du kan till och med nöja dig med att ta med några engångsponchos om du är orolig för förpackningsutrymme, eftersom dessa är lätta och inte tar för mycket utrymme.

Skor

Se också till att bekväma skor som stövlar, tränare, flip flops gör det på din musikfestival. Men se till att de är de du inte vill förstöra. De kommer ärligt talat att inte se så bra ut efter en festival.

Vad är mer nödvändigt?

Badkläder är användbart när du duschar (om möjligt) och när det är för varmt att ha på sig andra kläder: vilket är helt acceptabelt på musikfestivaler!

Musikfestivaler är ibland vilda: du tappar dig själv till musik och glömmer hela världen. Men det är några saker du förmodligen bör tänka på:

Hälsa och hygien

Var noga med att sätta ihop en påse med toalettartiklar och alla mediciner som krävs för din musikfestival, men bara i förnuftiga mängder.

Låt oss börja med rengöringsprodukter:

Schampo & Tvål

Handrensare och torr schampo – kanske bara tillfälligt hjälper dig att hålla dig ren men du är glad att du har dem, särskilt om tillgången till duschar är hård eller obefintlig. Det finns så mycket att göra och se, för att inte nämna bristen på faciliteter för att rengöra håret och kroppen ordentligt.
Deodorant – för att skydda din hud mot värme, smuts och svett, och andra från obehaglig lukt

Du bör köpa miniversionerna av dina favoritprodukter, eller helt enkelt dekantera dem i små tomma behållare som liknar vad du kan köpa för att ta vätskor genom flygplatser.

Handduk

Glöm inte din dusch nödvändig: en handduk. För att spara utrymme i ryggsäcken kan du ta en mikrofiberhandduk. Den är inte bara tunn och lätt utan absorberar också mer vatten än en vanlig handduk och torkar snabbare. Och det är så mjukt!

Första hjälpen-Kit

Vad sägs om grundläggande första hjälpen på musikfestivaler? Du kan enkelt köpa en mini nödutrustning som ger dig alla grunderna för små skador och olyckor. Det är också en bra idé att packa några smärtstillande medel för mindre åkommor. Dessutom ska du inte lämna någon personlig medicinering från din lista över festivalviktigheter.

Här är också några andra tillbehör som bör göra din festivalchecklista:

  • Prevensionsmedel – både män och kvinnor bör ta dem. Även om du inte planerar att använda dessa kan ibland det oväntade hända. Kondomer rekommenderas starkt eftersom de inte bara förhindrar graviditet, utan de skyddar dig också från att fånga STI.
  • Sanitetsprodukter – du vet aldrig när din period kommer att dyka upp

Du kan överleva utan några prylar och diverse på en musikfestival. Det är bara ett par dagar. Men något av det kanske du vill överväga att lägga till dessa artiklar i din paketlista för musikfestival för att göra ditt liv enklare:

  • Liten batteridriven fläkt – för att hjälpa dig att hålla dig så cool som du ser ut.
  • Små plastpåsar – skydda din telefon från flytande ämnen. Du kan också placera dina tillbehör eller andra små saker i dessa för att hålla dem torra och på ett ställe.
  • Bärbar stol – så att du kan sitta ner när och var du vill.
  • Bärbar högtalare – för att lyssna på dina egna sylt när banden är klar.
  • Selfie stick – för den perfekta festivalen selfie eller groupie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.